Bizonyára észrevetted már, hogy az internethasználat következtében kialakult szokásaink évről évre változnak, egyre több időt töltünk el a világhálót böngészve.

A vásárlók – esetedben a Vendégeid – tudatosan használják az alkalmazások és felületek adta lehetőséget, és míg eddig a szakemberek kiválasztásához elegendő volt egy szóbeli ajánlás, most már a saját szemükkel is látni szeretnének képeket, véleményeket Rólad és a munkáidról.

Tudtad?

Egy felmérés szerint, akik időt szánnak a tudatos marketingre 280 százalékkal nagyobb árbevételt érnek el azokkal szemben, akik nem vagy rossz stratégiát választanak!

Nem lehet szó nélkül elmennünk a jelenlegi koronavírus okozta helyzet mellett sem.
Emberek millió lettek négy fal közé zárva, így a fentebb említett jelenség most még jobban érzékelhető, mint korábban. Nemzetközi kutatásokat végeztek a karanténhelyzet kapcsán, melyek megdöbbentő eredményeket produkáltak. Abban biztosak voltunk, hogy az emberek jelenleg több időt töltenek a Social Media felületeken, de lássuk a konkrét számokat (és ne feledd, ezek a márciusi adatok)!

  • Az Instagram elemzése szerint 40 százalékkal nőtt a forgalom,1 hét (!) alatt megduplázódott (!) a LIVE adások száma. Növekedést tapasztaltak a ’Story’-k kapcsán is: ez esetben 15 százalékkal nőtt a napi sztorik mennyisége, nézettségük pedig átlagosan 21 százalékkal lett magasabb.
  • Hasonló eredményeket ért el a Facebook is, náluk is jelentősen megnövekedett a forgalom. A felhasználók körében itt is nagy népszerűségnek örvend az élőzés, ennek kapcsán egy rendkívüli intézkedésként új funkciót vezetnek be, melynek segítségével már nem csak a regisztrált felhasználók láthatják ezeket a videókat, hanem mindenki, akit érdekel a tartalom.

Nem untatlak további statisztikai adatokkal, tudom, hogy erre nincs időd!

Viszont úgy gondolom, nem lehet kérdés, hogy a jelenlegi vendégköröd megtartása és az új vendégek szerzése érdekében milyen fontos szerepet tölt be most a fenti elemzés!

Fontos, hogy jelen legyél ott, ahol a vendégeid ennyi időt töltenek!

Miért?

  • mert ha Te nem is, a konkurenciád ott van, és könnyen meglehet, hogy vendégeid felfigyelnek egy másik fodrászra, egy új technikával dolgozó körmösre vagy egy új szolgáltatást kínáló kozmetikusra. Az is lehet, hogy ezekkel a technikákkal és újdonságokkal Te is rendelkezel, csak a vendégeid nem tudnak róla?!
  • mert ha az általad feltöltött tartalmak érdekesek, hasznosak akkor hamar megnő a nézettséged, új követőket szerezhetsz, a nehéz időszak után pedig biztosan vendégeid között tudhatod jelentős részüket!
  • mert eljött az idő, hogy megmutasd magadat, hogy bemutasd, mi mindent tudsz, mennyi hasznos tanácsot vagy képes adni de legfőképpen arra, hogy biztosítsd őket: ha ennek a helyzetnek vége lesz, Te ott leszel!

A döntés a kezedben van!

Most van időd, hogy elkezd:

  • ismerd meg az alkalmazásokat,
  • kezd el használni őket,
  • tapasztald meg vendégeid mire kíváncsiak,
  • készíts részükre érdekes tartalmakat melyeket örömmel használnak, megosztanak!

Ha van időd a fent leírtakra, akkor kezd el még ma!

Ha pedig segítségre van szükséged, nem tudod, hogy miről írj, fordulj hozzám bizalommal!